Kabak Mücver

Kabak denildiğinde akla gelen ilk yemek ise klasik mücverdir. Peki, nefis mi nefis kabak mücveri nasıl yapılır? Hazırsanız, kalabalık sofraların en pratik yemekleri arasında yer alan kolay kabak mücver tarifine geçebiliriz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kabakların kabuğunu iyice yıkayıp silin. Rendenin iri tarafıyla rendeleyip iki elinizin arasında sıkarak suyunu iyice süzün. Kabağı çukur bir kabın içinde alın. Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanoz + dereotu, yumurtalar, un, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

  • 2

    Tavaya yarım su bardağı kadar zeytinyağı döküp ısıtın. Mücver harcından tepeleme kaşık dolusu harcı tavaya döküp üzerine kaşığı tersiyle hafifçe bastırın. Her iki tarafını pişirin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.