Kabaklı Fırın Makarna

Kabaklı Fırın Makarna: Hafifliği ve fırınlanmış makarnanın enfes lezzetiyle, her lokmada doyurucu bir lezzet keyfi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kabağı boydan ikiye kesin. Çekirdeklerini ve lifli kısmı temizleyin. İçindeki etli kısmın bir bölümünü kaşıkla çıkarın.

  • 2

    Fırın kabına aldığınız kabak içinin üzerine beyaz biber serpiştirin ve ortasına tereyağı koyun. Kabağın dış kabuğuna, kenarlarına bıçakla çarpı şeklinde kesikler atın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek tuz serpin.

  • 3

    Kabağı ve kabak içini bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

  • 4

    Fırından çıkardığınız kabakların içine kumpir yapar gibi haşlanmış makarnayı ve ufalanmış beyaz peyniri doldurun. Makarnaların arasına da fırınlanmış tereyağlı kabak püresini ilave edin. Kabakların içine küp doğranmış kabakları da ekleyin.

  • 5

    Doldurduğunuz kabakları tekrar fırına verin. Peynirler eriyip makarnaların üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede pişirin. Fırından çıkarıp üzerine taze kekik serpin ve sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.