Kalamar Güveç
Deniz mahsullerinin zenginliğini sıcak bir tabakta keşfedin!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kalamarı az tuzlu suda haşlayın ve süzün. Soğuduktan sonra önce halka doğrayın. Daha sonra halkaları ortasından kesip parmak uzunluğunda şeritler elde edin.
-
2
Havuç, sivri ve kırmızı biberi parmak uzunluğunda doğrayıp, tereyağında soteleyin. Üzerine kalamar, tuz, kekik ve pul biber ilave edip, 1-2 dakika daha çevirdikten sonra güveç kabına alın.
-
3
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL