Kereviz Püreli Portakallı Tavuk

Damaklarını ve sofralarını yepyeni tatlarla tanıştırmak isteyenler için mevsimin şifa deposu kerevizi ve portakalı Yudum Ayçiçek Yağı ile birleştirip lezzeti katmerli bir tarif geliştirdik.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler halinde kesin ve bir kaba alın. 1 adet dilimlenmiş portakal dışında kalan malzemeleri ekleyerek harmanlayın. Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendirin.

  • 2

    Yudum Ayçiçek Yağı'nı tavaya alın ve ısıtın. Tavuk etini ilave edip kızartın. Portakal dilimlerini de tavuklar kızardıktan sonra aynı tavada Yudum Ayçiçek Yağı ile kızartın.

  • 3

    Kereviz püresi için patatesi haşlayın. Kerevizleri soyarak dilimleyin ve Yudum Ayçiçek Yağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp yumuşayana kadar pişirin.

  • 4

    Patates, kereviz, krema ve muskatı blenderde çekin. Servis tabağa kereviz püresini yerleştirin. Yanına tavuk etini ve portakal dilimlerini koyun. Kırmızıbiber, portakal kabuğu, marul yaprakları ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.