Kuzu Etli Şevket-i Bostan

Kuzu etinin zengin tadı ile şevket-i bostan bitkisinin eşsiz aroması bir araya geliyor! Bu geleneksel Türk yemeği, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şevket-i bostanları temizleyip irice doğrayın ve limonlu suda bekletin.

  • 2

    Kuzu etini yayvan bir tencereye koyun, önce yüksek ısıda etleri çevirin. Karabiber ve kimyonu ekleyip kısık ısıda et suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağı ve soğanları katıp soteleyin. Şevketi bostanın suyunu iyice süzdürüp tencereye ilave edin. Sıcak su ve tuz ekleyip pişirmeye bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ısıda 30 dakika pişirin. Daha sonra ocaktan alın.

  • 3

    Terbiye için un ve limon suyunu bir kasede çırpın. Şevketi bostanın suyundan 1-2 kepçe alıp ekleyin ve karıştırın. Terbiyeyi yavaşça ve karıştırarak yemeğe ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.