Levrek Mantı
Levrek mantı tarifimizle klasik mantıya denizden gelen bir dokunuş ekleyin!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balığı temizleyip, derisini ve kılçığını çıkarın. Küp şeklinde doğrayın ve bir kaseye alın. Üzerine kıyılmış taze soğan, mantar, karides, domates, maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kekik koyup, karıştırın.
-
2
Yufkayı düz bir zemine serin ve 2 parmak eninde önce enlemesine sonra boylamasına kesin. Kare parçalar elde edin ve içlerine balıklı harçtan koyup, bohça şeklinde kapatın.
-
3
Hazırladığınız mantıları yağlanmış bir güvece dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine yoğurt dökün. Bir tavada kızdırdığınız pul biberli tereyağını üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL