Mercimek Köftesi
Yüksek besin değerine sahip Mercimek Köftesi hem lezzetli hem de yapımı oldukça pratik. Sofra ile Mercimek Köftesi yemeyen kalmasın.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mercimeği 3 su bardağı suda hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyip karıştırın ve tencereyi ocağın üzerinden alın.
-
2
Kapağını kapattığınız tencerede karışımı 15 dakika kadar bekletin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Kuru soğanları kıyın ve tavaya aktarın. Yumuşayana kadar kavurun.
-
3
Sırasıyla; biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyin. 3- 4 dakika daha kavurmaya devam edin.
-
4
Bulgurlu ve mercimekli harca salçalı, soğanlı harcı ekleyin. Taze soğanları ve maydanozu kıyın. Doğranmış yeşillikleri ilave edin. Malzemeleri yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun.
-
5
Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde sıkarak şekil verin. Kıvırcık, marul yapraklarıyla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri