Parmak Balık Tarifi

Besin değeri oldukça zengin olan balığı, çocuklara yedirmek çok kolay olmayabilir. Çocukların seveceği tarifiyle parmak balık tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Balığı fileto olarak temizledikten sonra eni 2 cm, boyu 5-6 cm olacak parçalar halinde kesin.

  • 2

    Balıkların üzerinde kılçık kalmadığından emin olduktan sonra yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp, ağzı kapalı cam bir kase ile buzdolabında pişirene kadar beklemeye alın.

  • 3

    Galeta ununa 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber, kekik ve limon kabuğunu ekleyin.

  • 4

    İyice karıştırın ve düz bir tabağa alın. Yumurtayı derin olmayan genişçe bir kasede çırpın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp fırça ile zeytinyağı sürün.

  • 5

    Balık parçalarını önce yumurtaya ardından galeta unlu karışıma bulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika balıklar altın sarısı rengini alana kadar pişirin.

  • 6

    Parmak balıkları sıcak olarak arzuya göre ev yapımı mayonez, ketçap ya da hardalla servis edin.

    Aşçı. Dilşat Yaşar

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...