Parmak Balık Tarifi
Besin değeri oldukça zengin olan balığı, çocuklara yedirmek çok kolay olmayabilir. Çocukların seveceği tarifiyle parmak balık tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balığı fileto olarak temizledikten sonra eni 2 cm, boyu 5-6 cm olacak parçalar halinde kesin.
-
2
Balıkların üzerinde kılçık kalmadığından emin olduktan sonra yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp, ağzı kapalı cam bir kase ile buzdolabında pişirene kadar beklemeye alın.
-
3
Galeta ununa 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber, kekik ve limon kabuğunu ekleyin.
-
4
İyice karıştırın ve düz bir tabağa alın. Yumurtayı derin olmayan genişçe bir kasede çırpın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp fırça ile zeytinyağı sürün.
-
5
Balık parçalarını önce yumurtaya ardından galeta unlu karışıma bulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika balıklar altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
-
6
Parmak balıkları sıcak olarak arzuya göre ev yapımı mayonez, ketçap ya da hardalla servis edin.
Aşçı. Dilşat Yaşar
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri