Pancarlı Dil Balığı

Pancarlı Dil Balığı

Pancarın canlı rengi ve tatlılığı, ince dilimlenmiş dil balığı ile harika bir uyum sağlıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pancarları rendeleyip, limon suyu ve tuz ile karıştırın. Üzerini kapatıp, 30 dakika dinlendirin.
  • 2
    Ayrı bir yerde toz kişniş, un ve tuzu karıştırın. Balıkları bu karışıma bulayıp, hafifçe yuvarlayarak gül şekli verin. Açılmaması için kürdan yardımıyla tutturun.
  • 3
    Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp, balıkların iki yüzünü de 3'er dakika pişirin. Sebze veya balık suyu ilave edip, kapağını kapatın ve 6-7 dakika pişirin. Kekikle süsleyip, pancarla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...