Şehriyeli Pirinç Pilavı
Sofralarımızın vazgeçilmezi şehriyeli pirinç pilavının lezzetli olan tarifini arayanlar bu tarif sizin için...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci tuz eklenmiş ılık suda yarım saat bekletin. Süzüp sudan geçirin. Diğer taraftan tavuk etini tencereye alıp üzerine tuz ve 3 su bardağı su ekleyip yumuşayana dek haşlayın.
-
2
Sudan alıp ılınmaya bırakın. Didikledikten sonra karabiber ve pul biberle tatlandırın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine ayçiçek yağı ve iki buçuk su bardağı tavuk suyu ekleyin.
-
3
Kaynamaya başlayınca pirinci katın ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince nohudu ekleyip suyunu tamamen çekene dek pişirin.
-
4
Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlendirin. Küçük bir kaseyi hafifçe ıslatıp tabanına biraz tavuk eti koyun. Üzerine pilav ekleyip şekil alması için bastırın.
-
5
Ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kalan tavuk ve pilavı da aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri