Sandal Köfte Tarifi

Bazı yemekler daha yemeden görünüşüyle insanı mutlu eder. Tadına bakmak ise ayrı bir keyiftir. Keyifle pişireceğiniz kolay tarifi ile sıklıkla yapacağınız sandal köfte tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Köfte harcı için dana ve kuzu kıyma, yumurta, toz fındık, tuz ve baharatları derin bir kaba alın. Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve 6 eşit parçaya ayırın. Bir parçayı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve elinizle incelterek sandal şekli verin. Kalan parçaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

  • 2

    malzeme için zeytinyağını tavaya alıp, soğan ve sarmısağı soteleyin. Mantarı ilave edin ve sotelemeye devam edin. İri doğranmış ıspanak ve bezelyeyi katıp 2-3 dakika daha soteleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip tavayı ocaktan alın. Pişen sandal köftelerin içine bu harcı pay edin. Yeniden fırına verin ve 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...