Semizotlu Mezgit

Taze mezgit filetolarının, vitamin deposu semizotu ve hafif baharatlarla hazırlanan sağlıklı, lezzetli ve ferah bir öğün sunar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Semizotunun saplarını kesin. Daha sonra yıkayıp yapraklarına ayırın ve kenara alın.
  • 2
    Mezgitin derisini alın ve fileto çıkarın. Filetoları kuşbaşından daha iri doğrayın. Kabakları yıkayıp, kabuklu olarak boydan boya ince şekilde dilimleyin. Bir adet kabak dilimini düz bir zemine yayın. Tuz ve karabiber serpin. Üzerine bir adet mezgit parçası koyun ve rulo şeklinde sarın. Açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Mezgit ve kabak bitene dek aynı işleme devam edin.
  • 3
    Daha sonra sardığınız mezgitleri bir tencereye dizin. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su ve tuz ekleyin. 10 dakika pişirip ocaktan alın.
  • 4
    Kapari, su teresi, maydanoz ve sarımsağı ince kıyın. Zeytinyağını bir tavaya alıp kapari ve sarımsağı bir-iki dakika soteleyin. Üzerine semizotu yaprakları, su teresi ve maydanoz katın. Tavayı sallayarak birkaç dakika pişirin.
  • 5
    Üzerine tuz, karabiber ve suda pişirdiğiniz mezgitli ruloları ekleyin. Birlikte 2 dakika soteledikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.