Tempura Kaplamalı Sardalya

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sardalyaları iyice temizleyin ve kurulayın. Derin bir kaba unu eleyin. Ayrı bir kasede yumurtayı hafifçe çırpın, ardından soğuk maden suyu ve tuz ekleyin.

  • 2

    Unu yavaş yavaş sıvı karışıma ilave edin ve hafifçe karıştırın. Hamurun pütürlü kalması normaldir. Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.

  • 3

    Geniş bir tavada kızartmak için yağı ısıtın. Yağ iyice ısındığında sardalyaları tempura hamuruna bulayın. Fazla hamuru hafifçe silkeleyin.

  • 4

    Sardalyaları kızgın yağa dikkatlice bırakın ve her iki tarafı da altın sarısı olana kadar, yaklaşık 2-3 dakika kızartın.

  • 5

    Kızaran sardalyaları kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzün. Limon dilimleri ve taze yeşilliklerle birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.