Terkib-i Çeşidiye Tarifi
Osmanlı saray mutfaklarının içlerine doğru lezzet dolu bir yolculuğa çıkıyoruz hep birlikte. Bu yolculukta önce bizi özellikle et yemeklerinin içerisinde sıkça kullanılan meyveler karşılıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eti bir tencereye alıp suyunu salıp çekene dek pişirin. Bal ve nar ekşisini 1 su bardağı ılık suda karıştırıp ete ekleyin. Malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak suyla tamamlayın.
-
2
Yumuşayana dek (gerekirse su ekleyerek) pişirin. Kıymaya tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan erik büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
-
3
Bademleri kaynayan suya atıp birkaç dakika bekletin. Süzüp soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyun. Kuruladıktan sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte renkleri değişene dek kavurun.
-
4
Kayısıları ikiye kesin. Et yumuşayınca köfteleri ve bademleri ekleyin. 10 dakika pişirip kayısı ve erik ekleyin. Suyu azalmışsa ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
-
5
Elmaların kabuklarını soyup dilimleyin. Kayısılar yarı yarıya yumuşayınca tencereye katın. Nişastayı yarım su bardağı ılık su ve gülsuyu karışımında açıp elmalar yumuşayınca yemeğe katın. 5 dakika pişirip ocaktan alın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri