Vişneli Erikli Pilav Tarifi

Lezzetli ve renkli bir salata tarifi istiyorsanız ve ekşiyle aranız iyiyse bu tarif tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp kenara alın. Elmaları küp doğrayın ve kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.

  • 2

    Kuş üzümünü sıcak suda 10 dakika bekletip, süzün. Tereyağını eritip yemeklik doğradığınız soğanı rengi dönene dek kavurun.

  • 3

    Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç ve dolmalık fıstığı ilave edin ve birkaç dakika kavurun. Elmaları süzüp sudan geçirdikten sonra tencereye ekleyin.

  • 4

    Bir-iki dakika daha kavurun. Malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar su katın. Kuş üzümü, tuz, karabiber ve tarçın ekleyin.

  • 5

    Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu yarı yarıya çekene dek pişirin. Vişneleri tencereye ekleyin. Suyunu tamamen çekene dek pişirin.

  • 6

    Pilavı karıştırıp, tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın. 10 dakika demlendirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.