Yufkada Kıymalı Makarna
Misarfirlerinize farklı bir tarif sunmak istiyorsanız yufkada kıymalı makarnayı mutlaka denemelisiniz!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Makarnayı tuz eklediğiniz bol suda, üzerinde yazan süre kadar haşlayıp süzün. Kıymayı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, suyunu salıp çekene dek kavurun.
-
2
Üzerine sıvı yağ ve ince kıyılmış soğan ekleyip kavurun. Rendelenmiş domates, domates püresi, tuz ve karabiber ekleyin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın.
-
3
Yapraklarına ayırdığınız kekiği katıp karıştırın. Daha sonra makarnaya ekleyin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip, unu rengi dönene dek kavurun.
-
4
Azar azar ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ilındıktan sonra makarnaya katıp harmanlayın. 10 dakika bu şekilde bekletin.
-
5
Baton bir kek kalıbı yağlayın. Yufkayı tam ortadan ikiye katlayıp büyük bir (D) harfi görünümü elde edin. Daha sonra yufkayı, kek kalıbının içine kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin.
-
6
Makarnayı elinizle hafifçe bastırarak kalıba dökün. Yufkanın sarkan kenarlarını üzerine toplayın. Fazla kısımlarını kesin. Açılmasını önlemek için katların arasına su sürerek yapıştırın.
-
7
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yufka kızarana dek pişirin. Ilındıktan sonra ters çevirerek servis kabına çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri