Zeytinli Poğaça

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yoğurt, yumurta ve tereyağını bir kaba alıp çırpın. Üzerine kabartma tozu ve tuz ilave edin. Azar azar un ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Kıyılmış
    siyah ve yeşil zeytini harmanlayın. 2 Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar koparın. Yuvarlak olacak şekilde avucunuzda açın. Ortasına zeytinli harçtan koyup kapatın. Ekli kısmı
    alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamur ve harç bitene
    dek işleme devam edin. 3 Yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın. Bir fırın yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.