Dövmeli Alaca Çorbası Tarifi
Dövmeli alaca çorbanın kalori değeri değeri yüksek olduğu için ve aynı zamanda sıcak içildiği için kışın tercih edilen bir çorba türüdür. Dövmeli alaca çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dövmeyi yıkadıktan sonra bir gece öncesinden tencereye alın ve üzerine 5 su bardağı sıcak su koyun. 5-10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve tencerenin ağzı kapalı olarak sabaha kadar bekletin. Dibine yapışmaması için pişme esnasında ve öncesinde dövmeyi karıştırmayın. Dövmenin suyu azalmışsa üzerini dört parmak geçecek kadar sıcak su koyun. Tencereyi ocağa oturtun ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ilave edin. Nohudu da ekledikten sonra harlı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, yarım saat daha pişirin. Haşladığınız mercimeği ve kuru biberleri katın. Biber yumuşayana kadar pişirmeye devam edin (bu arada suyu kontrol edin, azalmışsa dövmenin üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyun). Dövme ve biberler yumuşadıktan sonra tuzunu ayarlayın ve tencereyi ocaktan alın. Kurutulmuş tarhunu elinizle ovalayıp, pul biber ve nane ile birlikte çorbanın ortasına koyun. Kızdırılmış yağı baharatların üzerine dökün ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri