Ev Yapımı Tavuk Sosis

Ev Yapımı Tavuk Sosis

Evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz, çocuklarınız için sağlıklı sosis tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tavuğun beyaz ve siyah etini birlikte kıyma olarak çektirin. Tavuk kıymasını derin bir kaba alıp, tuz, karabiber, fesleğen ve kekiği ekleyip iyice yoğurun.

  • 2

    Streç film ile kabın üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Bağırsakları 30-35 santimetre uzunlukta olacak şekilde kesip derin bir kaba alın.

  • 3

    Soğuk su ile yıkayın. Cam ya da çelik bir kaseye alıp üzerlerine geçecek kadar ılık su ve sirke ekleyip yarım saat dinlendirin. Daha sonra sudan geçirip suyunu iyice süzün.

  • 4

    Tavuk kıymasını buzdolabından çıkarıp karbonat ve soğuk suyu ilave ederek tekrar yoğurun. Sosis harcını krema sıkma torbasına alabildiğince doldurun.

  • 5

    Bağırsak parçasını bir elinize alıp diğer elinizle harcı içine sıkın. İki uçtan 2 cm kadar kısmı boş bırakın. Uçlarını kıvırıp, mutfak ipiyle bağlayın. Derin büyük bir çelik tencerede su ısıtın.

  • 6

    Su kaynamadan iyice ısındığında sosisleri içine atın, ara sıra çevirerek 10 dakika pişirin. Kâğıt havlu üzerine çıkarıp kurutun.

  • 7

    Pişireceğiniz ana kadar buzdolabında saklayın. Servis öncesi tava ya da ızgara pişirip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...