Kefir Peyniri - Quark

Kefirden peynir yapımı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Fırını 100 derecede ısıtın. Oda ısısındaki kefiri, ısıya dayanıklı derin bir cam kaba veya derin güvece boşaltın. Düşük ısıda ısınan kefirin süt proteinleri suyundan ayrılarak yavaşça üste çıkmaya başlar.

  • 2

    Ortalama 2-3 saat içinde, kefir altı suyu ile peynirin ayrışma işlemi tamamlanacaktır. Mayalama işlemi bittikten sonra plastik bir süzgecin içine, temiz bir tülbent serip peyniri süzülmeye bırakın. Suyu süzülüp pıhtılar tülbentte kaldığında, peynirinizi tülbent ile iyice sıkın.

  • 3

    Ağzını bir mandal veya iple bağlayıp üzerine ağırlık koyarak bir gece buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardığımız peyniri dilerseniz yarım çay kaşığı tuz ile karıştırıp tüketebilirsiniz. Dilerseniz tuzsuz da hazırlayabilirsiniz.

    MERAKLISINA

    Kefir peynirini daha sürülebilir kıvamda tüketmek istiyorsanız krem peynir kıvamına gelene kadar çırpın. Kefir peynirini süzdüğünüzde altta kalan suyu dökmeyip çorbaya, ekmek hamuruna katarak besin değerlerini arttırabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...