Cevizli ekmek, Türk mutfağının sevilen ve lezzetli ekmek çeşitlerinden biridir. İçerisinde bolca ceviz barındıran bu ekmek, hem besleyici hem de zengin bir tat profiline sahiptir.
Mayayı ılık suda eritin ve bir kenara alın. Ayrı bir kapta kepek unu, beyaz un ve tuzu karıştırın. Ceviz, kuru üzüm, mayalı su ve sıvıyağı ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru ılık bir yerde yarım saat dinlendirip tekrar yoğurun.
Hamura yuvarlak bir form verip üzerine bolca susam serpin. Yağlanmış tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak dilimleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.