Nohut Mayalı Ekmek

Nohut Mayalı Ekmek

Nohut mayasının doğal ferahlığıyla kabaran bu ekmek, geleneksel yöntemlerle elde edilen yumuşak iç dokusu ve hafif ekşi aromasıyla fark yaratıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Maya için, cam bir kavanoz içine, kırılmış kuru nohutu, defne yapraklarını, sıcak suyu ve toz şekeri koyun. Malzemelerin birbirine karışması için, kavanozu çalkalayın. 2 gün mutfakta yerinden oynatmadan bekletin.
  • 2
    Maya kabardığı zaman suyunu süzün ve defne yapraklarını içinden alın. Elenmiş unun ortasını havuz şeklinde açın. Bu boşluğa maya, ayçiçek yağı ve tuzu koyarak, poğaça hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • 3
    Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, mayalanması için 1 saat dinlendirin. Hamur kabarınca yağlanmış bir kalıba veya tepsiye dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan veya tepsiden çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...