Nohut Mayalı Ekmek
Nohut mayasının doğal ferahlığıyla kabaran bu ekmek, geleneksel yöntemlerle elde edilen yumuşak iç dokusu ve hafif ekşi aromasıyla fark yaratıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Maya için, cam bir kavanoz içine, kırılmış kuru nohutu, defne yapraklarını, sıcak suyu ve toz şekeri koyun. Malzemelerin birbirine karışması için, kavanozu çalkalayın. 2 gün mutfakta yerinden oynatmadan bekletin.
-
2
Maya kabardığı zaman suyunu süzün ve defne yapraklarını içinden alın. Elenmiş unun ortasını havuz şeklinde açın. Bu boşluğa maya, ayçiçek yağı ve tuzu koyarak, poğaça hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun.
-
3
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, mayalanması için 1 saat dinlendirin. Hamur kabarınca yağlanmış bir kalıba veya tepsiye dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan veya tepsiden çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL