Salamlı ve Peynirli Mayasız Ekmek

Salamlı ve Peynirli Mayasız Ekmek

Salamlı ve peynirli mayasız ekmek, hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir tercihtir. Mayasız olduğu için hızlıca hazırlanabilen bu ekmek, salam ve peynirin uyumlu lezzetiyle zenginleştirilir

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu, kuru bir zemine eleyin. Tuzu ilave edin. Küçük küpler halinde kestiğiniz tereyağı veya margarini katın. Parmaklarınızın ucuyla malzemeyi karıştırın. Salam ve kaşar peynirini karışıma ilave edip karıştırın.
  • 2
    En son 5 yemek kaşığı sütü ekleyip, yoğurun. Hamuru elinizle şekillendirip, 20 cm çapında yuvarlak bir somun haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bıçakla önce derince bir artı daha sonra çapraz çizikler çizin.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin (çıkarmanıza yakın hamura bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin). Fırından aldıktan sonra nemli bir bezin altında 5 dakika bekletin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...