Zeytinli Ekmek

Zeytinli ekmek, içindeki bol zeytin taneleriyle her ısırıkta yoğun bir lezzet sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları iyice çırptıktan sonra sıvıyağı ve sütü ekleyin. Bir süre daha çırpın. Çırpmaya devam ederek unu ilave edin. Kabartma tozunu ilave edin. 1-2 dakika daha çırpın. Çekirdekleri çıkarılmış ve küçük kesilmiş zeytinleri ekleyin.
-
2
Taze veya kuru nane ilave edin. Hazırladığınız bu karışımı yağlanmış küçük kek kalıplarına doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL