Zeytinyağlı Kafes Ekmekler

Zeytinyağlı Kafes Ekmekler

Zeytinyağının zengin aromasıyla hazırlanan kafes ekmekler, çıtır dış yüzeyi ve yumuşak iç dokusuyla her lokmada keyif sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yaş maya az su ile yumuşatılır,seker ilave edilir.Un ,tuz,1 yumurta eklenir. Azar ,azar su ilave ederek hamur yoğurulur,10 dakika dinlendirilir.
  • 2
    Yoğurulan hamurdan alınan parça merdane ile açılır. Zeytin,kekik,pul biber doğranmış domates karışımı bir ucuna konur. Diğer yarısı bıçakla kesilir ,zeytinli kısmına kapatılır.
  • 3
    Diğer hamurlara sade zeytinli karışım koydum ,üzerine yumurta sarisi susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...