Zeytinyağlı Kafes Ekmekler
Zeytinyağının zengin aromasıyla hazırlanan kafes ekmekler, çıtır dış yüzeyi ve yumuşak iç dokusuyla her lokmada keyif sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yaş maya az su ile yumuşatılır,seker ilave edilir.Un ,tuz,1 yumurta eklenir. Azar ,azar su ilave ederek hamur yoğurulur,10 dakika dinlendirilir.
-
2
Yoğurulan hamurdan alınan parça merdane ile açılır. Zeytin,kekik,pul biber doğranmış domates karışımı bir ucuna konur. Diğer yarısı bıçakla kesilir ,zeytinli kısmına kapatılır.
-
3
Diğer hamurlara sade zeytinli karışım koydum ,üzerine yumurta sarisi susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL