Ahududulu ve Reçelli Mini Kekler

Lokmalık mini kekler için yeni lezzetler arayışında olanlar bu tarife bayılacak! Ahududunun hem tatlı hem de ekşimsi tadı reçel gibi kekinizden akacak. İşte benzersiz ahududu ve reçelli mini kekin tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.

  • 2

    Ardından ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin. Karıştırdıktan sonra esmer şekeri katıp, tüm kuru malzemeyi eleyerek ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar yavaşça karıştırın.

  • 3

    2 adet 24'lü mini cupcake kalıbının içlerine cupcake kağıtları koyun ve tereyağı ile yağlayın. İçlerine hazırladığınız harcı paylaştırıp önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin.

  • 4

    Ahududu ve toz şekeri bir tencereye koyun ve arada karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Şeker eridikten sonra 5 dakika kadar orta ateşte kaynatın ve içine limon suyunu sıkıp bir kavanoza alın.

  • 5

    Pişen ve soğuyan minik keklerin içinden bir çay kaşığı ile parçalar koparın. İçlerine soğumuş reçelden birer çay kaşığı koyun. birer adet ahududu ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...