Kornet Keki

Kornet keki nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve şık sunumuyla kornet keki tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Taban için kornet ve bisküviyi blender'e alın. Un haline gelene kadar çekin. Üzerine tarçın ve tereyağı ilave edip elinizle iyice yoğurarak karıştırın ve hamur elde edin.

  • 2

    Orta boy yuvarlak kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kornet hamurunu kalıba alıp kenarlarına ve tabanına elinizle bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.

  • 3

    Doldu için Antep fıstığı hariç kalan malzemeyi iyice çırpın. Antep fıstığı ekleyip karıştırın. Kalıbın ortasına yerleştirin. Üzerini yemek kaşığının tersi le düzleştirin.

  • 4

    Üzerini kapatıp buzdolabının alt rafında 4 saat dinlendirin. Dolaptan alıp üzerine çikolata serpin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...