Kornet Keki
Kornet keki nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve şık sunumuyla kornet keki tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Taban için kornet ve bisküviyi blender'e alın. Un haline gelene kadar çekin. Üzerine tarçın ve tereyağı ilave edip elinizle iyice yoğurarak karıştırın ve hamur elde edin.
-
2
Orta boy yuvarlak kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kornet hamurunu kalıba alıp kenarlarına ve tabanına elinizle bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
-
3
Doldu için Antep fıstığı hariç kalan malzemeyi iyice çırpın. Antep fıstığı ekleyip karıştırın. Kalıbın ortasına yerleştirin. Üzerini yemek kaşığının tersi le düzleştirin.
-
4
Üzerini kapatıp buzdolabının alt rafında 4 saat dinlendirin. Dolaptan alıp üzerine çikolata serpin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL