Nektarinli Kek
Yaz sıcaklarına mola vermiş biraz serinlemişken çayınızın yanına çok yakışacak bir tarife ne dersiniz? Peki nektarinli kek nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla Nektarinli Kek tarifi..
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kaba eleyin. Yoğurma kabına aldığınız yumurta ve toz şekeri mikserin en yüksek devrinde yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Ayçicek yağı ve sütü ilave edip, mikserin düşük ayarında çırpmaya devam edin. Ayrı kaba elediğiniz un karışımını yavaşça ilave ederek, bir yandan da tahta kaşıkla karıştırın.
-
2
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına, hazırladığınız kek karışımını boşaltın. Kabuklarıyla elma dilimi şeklinde doğradığınız nektarinleri karışımın üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Piştikten sonra keki tel ızgara üzerine alıp, soğutun.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri