Su Krakeri
İncecik, çıtır ve her atıştırmalığa uygun! Kendi lezzetli krekerlerinizi evde hazırlayın, her lokmada taptaze ve çıtır bir keyif yaşayın!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyin. Tereyağını küp küp doğrayıp un karışımına ekleyin. Hafifçe karıştırın. Suyu ekleyip iyice yoğurun. Unlanmış düz bir zeminde merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Hamur ruleti veya bir bıçakla galeta şeklinde kesin.
- 2
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine fırçayla yumurta akı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL