Lavantalı Kurabiye
Çayınızın yanına yakışacak mis gibi lavantalı kurabiye nasıl yapılır? Lavanta kokulu kurabiye tarifi..
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İç malzeme için armutları rendeleyip toz şekerle birlikte bir tavaya alın. Kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Üzerine lavanta ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Kaymak ilave edip yeniden karıştırın.
-
2
Hamur için tereyağı, yoğurt, şeker ve vanilyayı birlikte çırpma teli ile çırpın. Lavanta, kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
-
3
Hamuru 4 bezeye ayırın. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın ve tam ortadan (+) şeklinde kesin. Her parçayı yeniden ikiye bölüp 8 adet küçük üçgen parça elde edin. Üçgen parçaların geniş kısmına iç harçtan koyup uç kısma doğru rulo yapar gibi sarın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın.
-
4
Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri