Karanfilli Vişne Peltesi

Karanfil, yaban mersini ve vişnenin uyumuyla damakta iz bırakan bir tat.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pelte için tüm malzemeyi bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Nişasta kokusu gidip şeker tamamen eriyinceye kadar pişirmeye devam edin. Karışım şeffaflaşıp kıvamını alınca ateşten alın.

  • 2

    Tabanı ve kenarları hafif ıslatılmış bir servis tabağına pelteyi dökün ve 5-6 saat buzdolabında bekletin. Üzeri için, yaban mersinlerini bir tavaya alın. Üzerine toz şeker ve su katıp karamelize edin. Pelteyi dondurma, karamelize yaban mersini ve taze kekik ile süsleyerek servis edin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.