Bal kabağını hilal şeklinde dilimleyin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabaklar yumuşayana ve üzeri hafif karamelize olana kadar pişirin.
Fırınlanmış kabak dilimlerinden 2 tanesini ezip püre haline getirin. 2 yemek kaşığı püre yeterli olacaktır. Lor peyniri, öğütülmüş fındık, rendelenmiş lime kabuğu ve kabak püresini bir kasede karıştırın.
Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını 2'ye kesin ikiye kesin. Üzerlerine bıçak yardımıyla hafif çizikler atın. Hazırladığınız harcı milföylerin ortasına paylaştırın ve top şeklinde kapatın.
Yumurta sarısı ile yoğurdu çırpın. Milföy toplarını bu karışıma bulayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Sos için tahin, bal ve limon suyunu bir kasede çırpın. Fırınlanmış milföy toplarını ve fırınlanmış kabak dilimlerini servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirin. Haşhaş, nar ve fındık ile süsleyerek servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.