Kuşkonmaz Turşusu

Evde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz kuşkonmaz turşusu tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Salamura suyu için suyu kaynatın. Sıcakken içine tuzu ekleyin eriyene kadar karıştırın. Su soğuduktan sonra yoğurt suyunu ilave edin. Hepsini iyice karıştırıp kenara alın.
  • 2
    Kuşkonmazların kalın olan kök kısımlarını kesin. Turşu kavanozuna sığacak boyda kesin. Hafif dişe gelecek kıvamda buharda haşlayın. Daha sonra kavanoza dik olacak biçimde yerleştirin. Yerleştirirken de aralarına kabukları temizlenmiş diş sarımsakları, kişnişi, karabiberi, kereviz yapraklarını koyun.
  • 3
    Salamurayı tüm malzemenin üzerini örtecek kadar kavanoza ilave edin. Elinizle malzemenin üzerine hafifçe bastırın. Kapağını sıkıca kapatın. 8-10 gün sonra turşunuz yenmeye hazır hale gelecektir.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.