Meyveli Omlet
Sabah kahvaltılarınıza hem renk hem de farlılık katmak istiyorsanız bu tarifimize bayılacaksınız! İşte Meyveli Omlet tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaların akını ve sarısını dikkatlice ayırın. Sarıların içine 2 çorba kaşığı bal ve hindistan cevizi ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
-
2
Akların içine karbonat ve tuz ekleyerek köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta akları ve sarılarını söndürmemeye dikkat ederek karıştırın. Karışımı tereyağı ile yağladığınız 14-16 cm çapında fırına dayanıklı bir kaba boşaltın ve böğürtlenleri gelişigüzel yerleştirin.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp kabuk gibi olana kadar pişirin. Omletiniz fırında pişerken 1 yemek kaşığı bal eklediğiniz kremayı çırpıp buzdolabına kaldırın. Fırından çıkan omletin üzerine kremayı koyup üzerini dilediğiniz orman meyveleriyle süsleyin ve 1 yemek kaşığı bal ile tatlandırın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri