Cevizli Tel Kadayıf
Lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz kadayıf tarifi... Cevizli Tel Kadayıf tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kadayıfı elinizle didikleyip, tel tel ayırın. Erittiğiniz tereyağından 3-4 yemek kaşığı alın ve fırın tepsisini yağlayın. Geri kalan tereyağını tel kadayıfla karıştırın. Kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın ve elinizle iyice bastırın. Üzerine dövülmüş cevizi serpin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyin ve elinizle bastırın. Tatlının üzerine ağırlık koyup, 10-15 dakika bekletin.
-
2
Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika pişirin. Diğer taraftan şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip, bir-iki taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra dilediğiniz şekilde kesin. Kaymakla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL