İftar sofralarının en sevilen tatlılarından olan şekerpareyi, fıstık dolgulu yapabilirsiniz. Farklı sunumu ve kolay tarifiyle Fıstık Dolgulu Şekerpare tarifi.
Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Tüm hamur malzemesini geniş bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın.
Bezelerden birini avucunuzda açın. Ortasına Antep fıstığı koyup poğaça şeklinde kapatın. Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine ek yeri alta gelecek şekilde yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla uzunlamasına çizikler atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıların ilk sıcaklığı gittikten sonra yine ilk sıcaklığı giden şerbeti üzerine gezdirin ve iyice çektikten sonra servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.