Güllaç Kızartması
Güllaç Kızartması: Geleneksel Güllaç’ın çıtır çıtır, altın rengindeki dönüşümü!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için, malzemeyi kaynatıp soğumaya bırakın. İçerisine 1 yemek kaşığı gül suyunu ilave edin. İç malzemesi için, toz şeker, badem ya da ceviz, kuru üzüm, tarçın, karanfil, rendelenmiş portakal kabuğunu ve fıstığı karıştırın.
-
2
2 su bardağı sütü ısıtıp, güllaç yapraklarını sütle ıslatın. Yumuşayan güllaç yapraklarını ikiye bölün. Üzerine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyup, iki tarafını da kapatarak iki parmak kalınlığında yassı bir şekilde sarın. Cam bir tepsiye dizin. 2 yumurtayı çatalla çırpın. Güllaç sarmaları önce yumurtaya, sonra susama bulayıp kızgın ayçiçek yağında kızartın. Servis tabağına alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL