Güllaç Kızartması

Güllaç Kızartması

Güllaç Kızartması: Geleneksel Güllaç’ın çıtır çıtır, altın rengindeki dönüşümü!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şerbet için, malzemeyi kaynatıp soğumaya bırakın. İçerisine 1 yemek kaşığı gül suyunu ilave edin. İç malzemesi için, toz şeker, badem ya da ceviz, kuru üzüm, tarçın, karanfil, rendelenmiş portakal kabuğunu ve fıstığı karıştırın.
  • 2
    2 su bardağı sütü ısıtıp, güllaç yapraklarını sütle ıslatın. Yumuşayan güllaç yapraklarını ikiye bölün. Üzerine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyup, iki tarafını da kapatarak iki parmak kalınlığında yassı bir şekilde sarın. Cam bir tepsiye dizin. 2 yumurtayı çatalla çırpın. Güllaç sarmaları önce yumurtaya, sonra susama bulayıp kızgın ayçiçek yağında kızartın. Servis tabağına alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...