Havuç Dilimi
Havuç Dilimi tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkaları, pişireceğiniz yuvarlak fırın tepsisi ebadında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine 20 adet yufkayı, aralarına birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek ve kesilen küçük yufka parçalarını serpiştirerek yerleştirin. 20. katın üzerine Antep fıstığı ve toz şeker serpin. Üzerine kalan 20 adet yufkayı, aralarına birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek yerleştirin.
-
2
Üçgen şeklinde kesip, üzerine kalan eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin ve soğumaya bırakın.
-
3
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Ilık şerbeti havuç dilimlerinin üzerine gezdirin. şerbeti çekince servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL