Hellimli Tel Kadayıf (Akdeniz Bölgesi)

Akdeniz Bölgesinden lezzetler...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile tel kadayıfı didin. Kadayıfın yarısını yağlanmış fırın tepsisine bastırarak döşeyin.
  • 2
    Başka bir kabın içinde yumurtaları çırpın. Sütü ekleyip tekrar çırpın. Son olarak kalan ayçiçek yağını ekleyip karıştırın. Karışımın yarısını kadayıfın üzerine gezdirin.
  • 3
    Hellim peynirini rendeleyin. Kıyılmış maydanozu peynire ekleyip karıştırın. Peynirli karışımı kadayıfın üzerine yayın. Kalan kadayıfı peynirin üzerine döşeyin. Ayırdığınız sütlü karışımı kadayıfın üzerine gezdirin.
  • 4
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...