Süt ve toz şekeri kaynatın. Ayrı bir yerde bademi suda dinlendirip, kabuklarını soyun ve blenderden geçirin. Tereyağını tencere alıp, köpürtmeden eritin. Un, pirinç unu ve nişasta ekleyip, kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Badem ekleyip, 25 dakika kavurun.
Sütlü karışımı ilave edip, karıştırmaya devam edin. Sütü çekince ocaktan alıp, tencerenin üzerini temiz bir bezle kapatın. 20 dakika dinlendirin. Kaymak ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına pay edip, üzerlerine kaymak yerleştirin. Kıyılmış badem serpip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.