Helvalı Baklava
Geleneksel baklava ile helvanın birleştiği eşsiz bir tatlıdır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Helva için tereyağını tencereye alıp, eritin. Üzerine un ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşana kadar kavurun. Fıstığı ekleyip, 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Diğer taraftan toz şeker ve suyu kaynatıp, ılıtın. Kavrulan unun üzerine ılık şerbeti dökün ve bir taraftan da topaklanmaması için karıştırın.
-
2
Tencerenin kapağını kapatıp, demlenmeye bırakın. Baklava yufkasını fırın tepsisi büyüklüğünde kesin ve tepsiye yayın. Üzerine 9 adet yufkayı serin ve orta kısmına soğumuş helvayı yayın. Kalan 10 adet yufkayı üst üste koyun ve dilediğiniz şekilde kesin. 3 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri