Helvalı Baklava

Geleneksel baklava ile helvanın birleştiği eşsiz bir tatlıdır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Helva için tereyağını tencereye alıp, eritin. Üzerine un ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşana kadar kavurun. Fıstığı ekleyip, 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Diğer taraftan toz şeker ve suyu kaynatıp, ılıtın. Kavrulan unun üzerine ılık şerbeti dökün ve bir taraftan da topaklanmaması için karıştırın.

  • 2

    Tencerenin kapağını kapatıp, demlenmeye bırakın. Baklava yufkasını fırın tepsisi büyüklüğünde kesin ve tepsiye yayın. Üzerine 9 adet yufkayı serin ve orta kısmına soğumuş helvayı yayın. Kalan 10 adet yufkayı üst üste koyun ve dilediğiniz şekilde kesin. 3 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...