Hurmalı Şekerpare

Hurmalı Şekerpare

Yumuşacık hamuru ve incecik şerbetiyle her lokmada eşsiz bir lezzet deneyimi sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını yoğurma kabına alın. İçine 1 adet yumurta ile 1 adet yumurtanın akını, toz şekeri ve suyu ilave edip, iyice karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • 2
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve ortasına hurma koyun. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Soğuduktan sonra sıcak tatlının üzerine gezdirin. Tatlı, şerbeti çektikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...