Hurmalı Şekerpare
Yumuşacık hamuru ve incecik şerbetiyle her lokmada eşsiz bir lezzet deneyimi sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını yoğurma kabına alın. İçine 1 adet yumurta ile 1 adet yumurtanın akını, toz şekeri ve suyu ilave edip, iyice karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-
2
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve ortasına hurma koyun. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın.
-
3
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Soğuduktan sonra sıcak tatlının üzerine gezdirin. Tatlı, şerbeti çektikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL