Poğaça Tatlısı
Yumuşak dokusu ve hafif şekerli lezzetiyle hem tatlı hem de hamur işi sevenler için ideal bir alternatiftir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Suyu geniş bir kaba alıp yumurta, limon tuzu, tuz ve tereyağını karıştırın. Azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp 5 mm kalınlığında açın. Yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin. İçi için ceviz ve toz şekeri karıştırın.
-
2
Karışımdan kestiğiniz hamurların içine koyun. Yarım ay şeklinde katlayın. Kenarlarını içe doğru kıvırın. Dilerseniz çatalla şekillendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbet sıcakken soğuyan tatlıların üzerine gezdirin. Ilındıktan sonra toz antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri