Ekmek kadayıfını ocağa uygun bir tepsiye koyun. Şerbet için şekerin yarısını bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak, eriyip bal rengi alana dek kısık ateşte pişirin. Üzerine kalan şeker ve suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp tepsideki ekmek kadayıfının üzerine dökün.
Tepsiyi kısık ateşte yanan ocağa oturtun. Kenarlardaki şerbeti kaşıkla kadayıfın üzerine gezdirerek kadayıf şişene dek pişirin. Arada bir tepsiyi hafifçe sallayın. Ocaktan alın ve soğuyunca arasına kestane püresini yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin.
Sos için portakal suyunu bir tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin. Kaynamaya başlayınca soğuk suda açtığınız nişastayı ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğutun. Servis tabağının dibine portakal sos koyun. Üzerine ekmek kadayıflarını yerleştirin. Kaymak eşliğinde nane ile süsleyerek servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.