Sarığı Burma
Pratik bir tatlı denemek ister misiniz?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
-
2
Hamur için yumurtaları yoğurma kabında çırpın. Süt ve ayçiçek yağı ekleyip, çırpmaya devam edin. Yoğurt ve sirkeyi ilave edip, karıştırın. Tuz ve unu kattıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 5 adet bezeye ayırın ve kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin.
-
3
Nişasta serperek, oklava ile çok ince şekilde ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine ceviz serpin ve oklavaya sarın. Yufkayı iki tarafından büzün ve oklavadan çıkarıp, yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı veya margarini gezdirin.
-
4
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin ve tatlının şerbetini çekmesi için 15-20 dakika bekleyin. Daha sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL