Tarçın Çubuğuna Sarılmış Tel Kadayıf
Tarçın Çubuğuna Sarılmış Tel Kadayıf, çıtır çıtır kadayıfın tarçın ve cevizle buluştuğu, lezzetli bir tatlı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbeti için bir tencereye toz şeker ve suyu alıp, kaynatın. İçine limon suyu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra soğutun.
-
2
Hamur için yumurta sarısı, ayçiçek yağı, süt, sirke, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin.
-
3
Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her birinin üzerine nişasta serperek çok ince olacak şekilde açın. Bir adet yufkayı önce enlemesine sonra boylamasına kesin. Çıkan 4 parçayı da tekrar ikiye keserek toplam 8 adet üçgen hamur parçası elde edin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve iki yufkadan 16 adet üçgen çıkarın.
-
4
Diğer taraftan kadayıfı eritilmiş tereyağı ile iyice ovarak didikleyin. Üçgen yufkalardan birinin geniş kısmına, biraz tel kadayıf, 1 tatlı kaşığı ceviz ve 1 adet çubuk tarçın koyup, sigara böreği şeklinde sarın. Diğer üçgen yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ilık tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL