Yumurta Tatlısı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle Yumurta Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte kaynatarak şerbet kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Soğuması için kenara alın. Diğer taraftan yumurtaları iyice çırpın. Limon suyunu ekleyip tekrar çırpın. Unu ve karbonatı ilave edip iyice karıştırın.
  • 2
    Ayçiçek yağı derin bir tavaya alıp kızdırın. Beklemeden, bir yemek kaşığı ile karışımdan yağa bezeler atın. Nar gibi kızarttığınız bezeleri sıcak olarak, soğuk şerbete atın ve hemen çıkartın. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş hindistan cevizi serpip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.