Bademli Muhallebi

Bademli Muhallebi

Bademli muhallebi, sade ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinç unu, tereyağı ve bademi pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Süt ve toz şeker ekleyip, çırpma teliyle çırparak pişirin.
  • 2
    Ocaktan alıp kaselere pay edin. Soğuduğunda buzdolabına alıp donana dek dinlendirin.
  • 3

    Karamelize badem için badem, toz şeker ve suyu karıştırarak kavurun. Muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirip çıkarın.

  • 4
    Çevresine karamelize badem serpiştirin. Üzerlerine badem yerleştirip, soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...