Hindistan Cevizi Sütünde Balkabağı (Tayland Mutfağı'ndan)

Hindistan cevizi sütünde balkabağı, damak tadınıza yeni bir lezzet katacak hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balkabağını küp küp doğrayın. 10 yemek kaşığı toz şekerle karıştırın (damak tadınıza uygun olarak şeker miktarını artırabilirsiniz). Üstüne 1 su bardağı sütü ve 2 su bardağı hindistan cevizi sütünü ilave edin.
-
2
Kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı tuzu ve 2 yemek kaşığı mısır tanesini ekleyin. Soğutup, üzerine kırılmış buz koyun ve kase içinde servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL