Kazandibi

Kazandibi, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tencereye süt ve toz şekeri koyup, ocakta kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde nişasta ve unu sulandırıp, kaynamakta olan sütün içerisine karıştırarak ekleyin. 5 dakika kaynatın.
  • 2
    Ayçiçek yağı ile yağlanmış baklava tepsisine pudra şekeri serpin. Muhallebinin birazını tepsiye döküp, spatula ile yayın. Ocakta altını kızartın. Sonra tepsiyi kaldırıp, kalan muhallebiyi dökün. 3 saat soğutup servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...